گروپاژ یا حمل مشترک بار چیست؟
اگر مقدار و حجم کالا کمتر از مقدار فضای یک کانتیز باشد، بهتر است کالای واردکننده با کالای دیگران به صورت مشترک در یک کانتینر باشد، زیرا هزینه حمل را پایین می آورد اما زمان حمل بیشتر طول می کشد. به این اقدام اصطلاحا گروپاژ(حمل خرده بار) میگویند.
گروپاژ به چه معناست؟
همانطور که میدانید حجم یک کانتینر ۲۰ فوتی حدود ۳۵ متر مکعب است. لذا شرکت های وارداتی و صادراتی که خدمات فورواردری ارایه می دهند بار را از مشتری با اعلام هزینه دریافت کرده و چون مشتریان زیادی دارای کالاهای خرده بار هستند بازرگانی ها میتوانند بار را جمع کرده و یک جا ارسال کنند که اصطلاحا به آن گروپاژ و یا خرده بار می گویند.
اما هنگامی که بار بصورت (FCL)Full container Loading حمل می شود، طبیعتا بایستی کل حجم یک کانتینر اشغال شود. بصورتی که کانتینر های ۲۰ فوت HQ امکان بارگیری تا ۳۵ متر مکعب و کانتینر های ۴۰ فوت HQ تا حدود ۷۰ متر مکعب قابلیت بارگیری دارند.
باید بدانیم که حمل خرده بار نیز قواعد خودش را دارد. حمل همزمان بسیاری از کالاهای که نیاز به استاندارد اجباری دارند و بصورت خرده بار است با کالا هایی مثل قطعات الکترونیک و یا هر کالایی که نیاز به استاندارد و یا مجوز ندارند کار بسیار اشتباهی است. چرا که این امر باعث میشود کل بار تا زمان اخذ مجوز کالاهای نیازمند استاندارد در گمرک مانده و اجازه ترخیص به آن داده نشود و زمان زیادی را برای رسیدن بار از دست بدهید.
معایب و محاسن حمل مشترک بار:
معایب حمل مشترک بار: زمان تحویل کالا بیشتر میشود.
محاسن حمل مشترک بار: پایین آمدن هزینه حمل.
هلدینگ نیلگون گروپ با نیروهای مجرب و توانمند در اجرای عملیات لودینگ و اپلودینگ بهترین در کار گروپاژ به کشورهای ارویاپی و کشورهای همجوار می باشد.