ترخیص کالا
ترخیص کالا در ایران به مفهوم آماده سازی و ارائه اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا نظیر مجوزهای ترخیص کالا مانند مجوز استاندارد، مجوز بهداشت، مجوز وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، مجوز سازمان انرژی اتمی، مجوز وزارت ارتباطات و مخابرات، مجوز مبارزه با مواد مخدر، مجوز قرنطینه مرزی و مجوز قرنطینه نباتی و البته مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بین المللی خود پرداخته باشند تعلق می گیرد را شامل می شود. ترخیص کالا همچنین شامل حمل و ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی می باشد. بسیاری از ترخیص کاران و شرکت های ترخیص کالا در حوزه هایی چون صنایع فلزی، شیمیایی و ماشین آلات و مواد اولیه به تخصص رسیده اند. ترخیص کاران معمولا در گمرکات بنادر و فرودگاه ها و یا مناطق آزاد متمرکز و مستقر می شوند. تا اینجا ا مفهوم ترخیص کالا آشنا شدیم، در ادامه ی این مقاله با مفاهیم دیگری همچون حق العملکاری(حق العمل کاری) ، بازرگانی خارجی ، بازرگانی داخلی ، ثبت سفارش کالا و… آشنا خواهید شد.
گروه شرکتهای نیلگون در چهار چوب بهینه سازی و تسهیل فرایند عملیات صادرات و واردات کالا، در سال 1388 شرکت ترخیصکاری نیلگون آبی ایرانیان را تاسیس و در کنار دیگر شرکتهای خود به بهره وری رسانید در عرصه بازرگانی داخلی و خارجی سرویس های قابل توجهی را به مشتریان خود ارائه نماید .کارشناسان مجرب شرکت ترخیص کالا ما با توجه به نیاز مشتری و بررسی نوع کالا در جهت ترخیص، ثبت سفارش ، واردات و صادرات کالا ، خدمات متناسبی را درنظر گرفته و به مشتریان ارائه می نمایند .هدف ما خدمت به تولیدکنندگان جهت صادرات و واردکنندگان محترم جهت توسعه تجارت بین الملل و صنعت کشور است
رئوس خدمات قابل ارائه شرکت ترخیص کالای نیلگون آبی ایرانیان به شرح ذیل می باشد:
- ثبت سفارش و ترخیص کالا از کلیه گمرکات داخلی و خارجی
- ارائه راهکارها و روش ها در جهت پیشبرد و بهبود اهداف مشتریان
- واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی
تعریف حق العملکاری و شرایط عمومی حق العملکاری در گمرک
حق العمل کاری در گمرک به شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی اطلاق می شود که تشریفات گمرکی کالای متعلق به شخص دیگری را به وکالت از طرف آن شخص در گمرک انجام دهد. کسانی که بدون داشتن کارت حق العمل کاری تشریفات گمرکی کالا را به وکالت انجام می دهند، نمی توانند بیش از 10 مزتبه در سال به این کار اقدام نمایند. مستخدمین مشمول مقررات ماده 382 این آیین نامه خواهند بود.
هیچ شخصی در گمرک به عنوان حق العملکار در گمرک پذیرفته نمی شود مگر اینکه پروانه مخصوص این شغل را از اداره کل گمرک تحصیل نموده باشد.
کارت حق العمل کاری
کارت حق العمل کاری توسط گمرک ایران صادر می شود این کارت جهت اخذ شامل یک سری الزامات می باشد .که از آن جمله پذیرش در آزمون این سازمان می باشد از شرایط پذیرش کارت حق العملکاری به مواردی نظیر اینکه باید شهروند ایران باشد و با حداقل سن 25 سال در سازمان های دولتی مشغول به کار نباشد.
کارگزار گمرکی باید به جداول تعرفه های گمرکی آشنا باشد که خود لیست هایی جهت ارائه، میزان حقوق گمرکی و سود بازرگانی و قواعد و قوانین دولتی برای وارد کنندگان و دیگر الزامات تجارتی را دارا می باشد.
تشخیص هویت و ارائه اسناد در ترخیص کالا
جهت ترخیص کالا توسط شرکت های ترخیص کار نیازمند ورود اطلاعات مربوط به هویت صاحب کالا و نماینده ی آن جهت اظهار به گمرکات و تعیین ارزش کالای وارداتی به سیستم هستیم. در ترخیص کالا منظور از ارزش کالای وارداتی به معنای ارزش کالا در مبدا بعلاوه نرخ کرایه حمل و بیمه کالا تا ورود به گمرک می باشد. (در صورت پرداخت شدن هزینه های دیگر نیز در تعیین ارزش گمرکی کالا اضافه می شود که شامل: ظروف و بسته بندی، هزینه های طراحی و هزینه حقوق مالکیت معنوی می باشد )
تخصیص کوتاژ با توجه به مدت اعتبار کابوتاژ کالا به گمرک مقصد می باشد (تا سه ماه بعد از انقضای کابوتاژ کالا اگر گواهی نامه ی گمرک مقصد از طرف صاحب کالا که خود نشان دهنده ورود کالا است ارائه نشود، کالا به مقصد نرسیده استنباط می شود.) در این مرحله تشخیص مسیر گمرکی جهت ترخیص کالا به روش سیستمی صورت می گیرد که شامل دریافت کوتاژ ترخیص کالا می شود، کوتاژ در واقع کد شناسایی برای ترخیص کالا و اظهارنامه می باشد.
باید توجه کرد کالایی که ترخیص قطعی نشده برای گمرک در عوض وثیقه ای برای مطالبات گمرک چه در خصوص ترخیص کالای مورد بحث و چه در خصوص مطالبات معوقه ی حاصل از ترخیص کالاهای از پیش صورت گرفته می باشد.
بر مبنای اظهار صورت گرفته یکی از مسیرهای سبز ، زرد و قرمز انتخاب می شود.
گمرک پس از دریافت اسناد و مدارک ترخیص کالا به تشخیص هویت و تشخیص کارت بازرگانی می پردازد و در مراحل بعد به تشخیص نماینده قانونی جهت ترخیص کالا، وکالت نامه ترخیص و معرفی نامه، بررسی پروانه حق العملکاری و بررسی مطالبات معوقه و کنترل بدهی مربوط به ارزش کالا می پردازد.
بر اساس ماده 3 قانون مقررات واردات و صادرات وجود کارت بازرگانی با اعتبار برای افرادی که به واردات به صورت تجاری اقدام می کنند یک امر اجباری می باشد.
بازرگانی
به فعالیت هایی که در جریان مبادله کالا و یا خدمات از مرحله تولید (تامین مواد خام، فعالیت های مربوط به ساخت و یا عرضه خدمت و …) تا زمانی که به دست مصرف کننده می رسد (حمل و نقل، توزیع و …)، بازرگانی می گویند.
بازرگان
به کسی گفته می شود که با توجه به شرایط زمانی و مکانی، کار تشخیص نیازها و تولید، کالا و خدماتی را برعهده دارد که عرضه آنها مستلزم صرفه جویی و سودبخشی لازم است.
شرکت ترخیص کالای نیلگون آبی ایرانیان با توجه به استقرار نمایندگان در بیش از 20 کشور جهان آمادگی تهیه و تامین کالا برای مشتریان، تولید کنندگان و بازرگانان عزیز را دارد که در جهت خرید و ارسال کالا مشتریان خود را همراهی و مشایعت بنماید.
وظایف بازرگانی
فعالیت های بازرگانی بر مبنای تعریفی که گفته شده، نقش پل ارتباطی را برای عوامل تولید، کالا و مصزف کنندگان ایفا می کند و در حول دو محور زیر فعالیت می کند:
تهیه و تدارک مواد، عوامل تولید و سایر خدمات مربوط به آن برای به گردش درآوردن فعالیت های تولیدی و خدماتی.
تلاش برای هدایت کالاهای تهیه شده و رساندن آن به دست مصرف کنندگان.
ثبت سفارش کالا
ثبت سفارش نوعی مجوز ورود برای کالاهای خارجی خریداری شده است که در سیستم وزارت بازرگانی ثبت می شود. بر این اساس دریافت پیش فاکتور از فروشنده و ثبت سفارش از مراحل اولیه واردات کالاست. مجوز ثبت سفارش فایلی است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر میشود و روی آن شماره هشت رقمی مجوز و تاریخ مجوز ثبت سفارش همراه شماره و تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی که میتواند شرکت واردکننده یا شرکت ترخیص کالا باشد، درج میشود.
انواع بازرگانی
فعالیتهای بازرگانی و شرکت های ترخیص کالا از جهت موقعیت مکانی و حیطه جغرافیایی به انواع زیر تقسیم می شود:
بازرگانی داخلی
هرگاه عملیات بازرگانی در داخل مرزهای یک کشور صورت گیرد، از آن با بازرگانی داخلی یاد می کنند. این بدان معناست که محور فعالیت های بازرگانی داخلی، اولا بر روی تامین نیازها از طریق منابع داخلی است و ثانیا، داد و ستدها براساس پول رسمی آن کشور انجام می گردد.در واقع بازرگانی داخلی شامل داد و ستد کالا و خدمات بين ساکنان يک کشور است.نیلگون گروپ آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز می باشد.
بازرگانی خارجی
به کلیه فعالیت های بازرگانی که با خارج از مرزهای یک کشور انجام می پذیرد، بازرگانی خارجی گفته می شود. هدف از شرکت در بازرگانی خارجی ، تامین وسایل و تجهیزات موردنیاز با بهای ارزانتر، مناسبتر و به دست آوردن منفعت و سود حاصل از بازرگانی است. بدیهی است در بازرگانی خارجی، پولی که برای معاملات بازرگانی مبادله می شود، پول خارجی (ارز) است.نیلگون گروپ آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز می باشد.
بازرگانی منطقه ایی
هرگاه معاملات بازرگانی بین دو یا چند کشور در یک منطقه جغرافیایی صورت گیرد، می گوییم با بازرگانی منطقه ای سرو کار داریم. کشورهایی که به موجب پیمان هایی در بازرگانی منطقه ای شرکت می کنند، از نظر تجارت خارجی بین یکدیگر قائل به امتیازات و تسهیلاتی می شوند که در صورت عدم وجود قرارداد بازرگانی منطقه ای، آن تسهیلات و امتیازات وجود نخواهد داشت.نیلگون گروپ آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز می باشد.